Test our tech
April 28, 2024

Sasha revolutionerer billedbeskyttelse på tværs af platforme med banebrydende 'Handshake'-teknologi

Som en digital mellemmand har Sasha's handshake-teknologi potentiale til at sikre billeder og ophavsrettigheder på tværs af platforme, så billeder ikke kan stjæles fra én platform og bruges andre steder uden konsekvenser.

Sasha's kerneteknologi kombinerer to førende tilgange, hvilket muliggør problemfri kobling af ethvert billede til dets retmæssige ejer, mens det cirkulerer gennem internettet fra person til person, eller platform til platform. Denne revolutionerende evne holder billedmisbrugere ansvarlige og sætter en ny standard for beskyttelse af civile rettigheder i den digitale tidsalder.

Sasha's CTO, Maziar Zamani, forklarer:

"Sasha's kerneteknologi repræsenterer et kvantespring i beskyttelse af civile rettigheder online.Den proaktive tilgang kræver en grundlæggende ændring i vores tilgang til billedbeskyttelse, men potentialet er enormt."

Et teknisk ‘handshake’ mellem platforme
Designet til skalerbarhed og dynamisk adoption er Sasha's teknologi alsidig og i stand til at håndtere forskellige anvendelsesområder på tværs af industrier, herunder men ikke begrænset til sociale medieplatforme som Meta, besked-apps som Snapchat og søgemaskiner som Google. På samme måde som den belgiske virksomhed SWIFT revolutionerede banksektoren, kan Sasha fungere som et økosystem, der muliggør problemfri kommunikation mellem platforme, hvilket giver dem mulighed for at beskytte brugere uden at gå på kompromis med privatlivet.

Sasha’s CEO and Founder, Thomas Eriksson, gør klar til at snakke med tech giganterne:

“Jeg er utrolig stolt af hvad vi har opnået og teamet indsats. Mission om at stoppe billedmisbrug én gang for alle ræsonnerer med alle jeg har mødt på min vej. Så mit håb er, at de vil tage rigtig godt imod vores teknologi, som ikke bare beskytter billeder uden at se eller gemme dem, men også kan beskytte både private og offentlige billeder - selv hvis de er manipulerede.”

Ved at give store platforme mulighed for at identificere ejerskab og brugsbetingelser for uploadede fotos, mindsker Sasha's teknologi en række problemer, herunder deling af (intime) billeder uden samtykke, oprettelse af falske konti, svindel og manipulation af offentlig diskurs ved brug af billeder uden for kontekst.

Den danske startup opfordrer store platforme til at gå sammen om den proaktive tilgang, der ikke kun forhindrer billedmisbrug, men også opretholder brugernes privatliv og overholder GDPR ved at blokere den deling af billeder uden samtykke direkte ved kilden.

Om Sasha ApS:
Sasha ApS er en dansk startup, der arbejder på en kerneteknologi med potentiale til at stoppe online billedmisbrug en gang for alle ved at beskytte civile rettigheder og holde gerningsmænd ansvarlige.


Spørgsmål og forespørgsler henvendes til:

Lotte Thor Høgsberg, Chief Communications Officer, lottethor@sasha.eu / +4526151815
Cecilie Sonne, Kommunikations- og PR-chef, cecilie@sasha.eu

Thomas Eriksson, Founder & CEO, under sin keynote ved Sasha's event 'Revealing the Potential', 5. April 2024