Test our tech
January 16, 2024

Lotte Thor som ny presse- og kommunikationschef

Det danske tech-start up SASHA får nu presse- og kommunikationschef Lotte Thor Høgsberg med på den nødvendige rejse for at beskytte mennesker mod billedmisbrug på internettet. Efter at have arbejdet under radaren, er firmaet nu klar til at komme frem i lyset.

SASHA - kort for Safe Share – blev grundlagt i 2020 i Odense og er skabt med den vision at bekæmpe online billedmisbrug og skabe grobund for en mere ordentlig og retfærdig digital verden gennem banebrydende teknologi. Globalt deler vi mennesker hver dag milliarder af billeder online, hvor bekymrende mange af billederne bliver misbrugt og videredelt.

Lotte Thor er journalist og kendt fra sin tid i DR Nyheder, TV2 og TV3. Efter TV-karrieren har hun bl.a. været redaktionschef på Danmarks Indsamlingen, pressechef i BC Hospitality Group, kommunikationschef i Nordic Female Founders og haft eget kommunikationsfirma.

Det er serieiværksætter Thomas Eriksson, der står bag SASHA, som allerede i dag har en værdi af et trecifret millionbeløb, og som af eksperter vurderes at have et potentiale på flere milliarder kroner.

”Mit mål har fra starten været at revolutionere bekæmpelsen af billedbaseret misbrug og ikke mindst gøre en kæmpe forskel for ofrene, der fortsat er ekstremt tynget af bevisbyrden. Derfor er jeg glad for at få Lotte Thor med på vores hold, som kræver passionerede og professionelle mennesker. Vi står ikke bare overfor et gigantisk problem, vi er midt i det, som de fleste nok har bemærket, når det gælder det øgede fokus på digital dannelse, trivsel og sikkerhed. Derfor er det også vigtigt for mig at samle et dedikeret team, så vi kan skabe internationale standarder for digital opførsel. Vi ville jo heller ikke bare overlade vores fysiske fotoalbum eller andre private oplysninger til hvem som helst. Virkeligheden er dog, at det gør de fleste allerede hver dag uden at tænke over det.” udtaler Thomas Eriksson.

Lotte Thor udtaler: ”Da Thomas og hans team kontaktede mig i december, blev jeg nysgerrig, for hvis der er noget, der vækker min interesse, er det passionerede mennesker, som vil ændre på uretfærdighed og ubarmhjertige handlinger. Det synes jeg især misbrug af folks private billeder online er, og en væsentlig vinkel for mig er også, at det oftest er kvinder og børn, der bliver ramt. At det så er digitalt, gør det endnu mere vigtigt, da det for mange er et ukendt univers, når det gælder moral, lov og orden. Jeg kender mange, der har fået misbrugt og frarøvet identitet og fotos på nettet, og jeg har personligt været udsat for voldsomme digitale overgreb. Jeg synes også, at det er stærkt, at vi i Danmark har iværksættere, der tør tage kampen op med et enormt komplekst og vigtigt globalt problem. Det ser jeg frem til at være en del af.”

SASHA’s teknologi gør det muligt at bevise ejerskab af et billede og identificere den originale modtager, hvis et billede misbruges online - ultimativt også hvis billedet er manipuleret. Vigtigst af alt sørger SASHA - Safe Share for komplet privatliv for brugeren, idet de beskytter billederne uden at kigge på dem eller gemme dem.


Vil du vide mere kontakt meget gerne Thomas Eriksson og Lotte Thor.

Kontakt info:

Thomas Eriksson
CEO & Founder
thomas@sasha.eu

Lotte Thor Høgsberg
Kommunikationschef
lottethor@sasha.eu eller +4526151815